TU Water Mining Delft
TU Water Mining Delft
De Europese Commissie steunde het 19 miljoen euro kostende project voor waterwinning. Het doel van het project is innovatieve oplossingen voor de waterreserves te demonstreren. Als onderdeel van dit project worden in Cyprus, Spanje, Portugal, Italië en Nederland demonstratie-installaties gebouwd om nieuwe efficiënte manieren te tonen om nutriënten, mineralen, energie en water terug te winnen uit industrieel en stedelijk afvalwater en zeewater. Het publiek-private consortium bestaat uit 38 publieke en private partners en 4 gelieerde derde partijen in 12 landen. Het zal worden geleid door de Technische Universiteit Delft (TU Delft).
Het project
Het watermining-project heeft tot doel praktische voorbeelden te geven voor de uitvoeringvan de zogenaamde Water Framework Directive, die de overgang naar een circulaire economie moet bevorderen. In de demonstratie-installaties zullen enkele innovatieve technologieën worden geïntegreerd die zijn ontwikkeld door partners uit eerder gefinancierde EU-projecten. Verwacht wordt dat de eindproducten met toegevoegde waarde (water, platformchemicaliën, energie, nutriënten en mineralen) de regionale economische ontwikkeling zullen stimuleren.
Het doel
Het was een groot Europees project. We gingen naar de ‘Floating Farm’ in Rotterdam, een boerderij gebouwd op water. Deze boerderij opereert op een circulaire manier. We hebben daar een container geplaatst en vanuit die container hebben we een livestream gedaan die anderhalve dag duurde. Een deel van het evenement was voor iedereen te volgen, alle presentaties werden getoond en er waren ook break-out sessies waar je met elkaar in discussie kon gaan over bepaalde onderwerpen. Het algemene doel was om te zien hoe het geld besteed zou worden. Wij hebben daaraan bijgedragen door het evenement te streamen en te organiseren en het voor hen schaalbaar te maken.
De structuur
Het evenement voor dit project werd gehost bij onze partner ‘Floating Farm’ in Rotterdam. Vanwege de COVID situatie is er overgestapt op een online evenement. Het was nog steeds een gedenkwaardig evenement. Er was een levendige interactie; mensen waren echt betrokken. We wilden mensen niet alleen op de hoogte brengen van alle plannen en gemaakte stappen, maar de interactie en samenwerking bespreken die nodig is om het evenement tot een succes te maken. Er waren presentaties door alle leiders van de ‘work packages’ en twee break out sessies, waar alle afstemming tussen de ‘work packages’ besproken kon worden. Dit werd aangevuld met belangrijke presentaties door Mark van Loosdrecht, de Scientific Manager en Paul O Gallaghan, een lid van de Advisory Board. De projectmedewerkster Violeta Kuzmikaite besprak de doelstellingen en verwachtingen van de Europese Commissie voor het project en de zusterprojecten. Ook administratieve zaken werden besproken. Tussendoor presenteerden we video's van het Water Mining personeel. Het was een boeiende bijeenkomst en het moedigde iedereen aan om met ons te chatten, gebruik te maken van stemmogelijkheden en andere middelen.
Meer weten?
Meer weten over het project of over het TRIMM Online Event Platform? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.
Alle velden met een * zijn verplicht.